Sifter-rahaston kvartaaliraportti Q3/2022

Sifter-rahaston kvartaaliraportti Q3/2022 [Video]

Vuoden kolmas kvartaali alkoi heinäkuun kovalla nousulla, joka yllätti monet sijoittajat. Yritysten tulokset olivat pelättyä parempia ja tämä siivitti Sifter-rahaston tuoton yli 10 % nousuun. Elokuussa markkinan tunteet kuitenkin kylmenivät noin 3 % laskuun. Syyskuu on historiallisesti ollut huono kuukausi pörsseissä ja sitä se oli nytkin. Syyskuussa Sifter-rahasto laski 6,8 prosenttia ja tämän laskun takia heinäkuun nousu syötiin pois.

Kolmannen kvartaalin aikana rahaston tuotto jäi lopulta plus miinus nollaan. Vuoden alusta alkaen rahasto on laskenut 16,8 % euroissa mitattuna.

Heinä-syyskuun aikana leijonan osa ajastamme kului omistamiemme yhtiöiden tulosten läpikäyntiin ja omien arvioidemme päivittämiseen. Yhtiöidemme toisen kvartaalin tulokset olivat erinomaisia ja toistaiseksi inflaation, korkojen nousun tai talouden aktivisuuden hiipuminen ei näy niiden tulosennusteissa tai näkymissä.

Teimme näistä huomioista myös toisen videon, jossa kerromme tarkemmin miten uskomme yhtiöidemme kestävän muuttuneessa talousympäristössä.

Kvartaalin aikana tutkimme myös kymmentä uutta yhtiötä, joista ehkä mielenkiintoisimpia olivat muun muassa yhdysvaltalainen Edwar Lifescinticies ja sveitsiläinen Temenos. Emme kuitenkaan päätyneet sijoittamaan kumpaankaan, koska ne eivät täyttäneet laatuyhtiöille asettamiamme sijoituskriteerejä.

Vastuuvapauslauseke: Tällä sivulla annettu tieto on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseksi ja sitä ei tule tulkita sijoitusneuvona tai suosituksena ostaa tai myydä osakkeita. Se heijastaa ainoastaan näkemyksiämme yhtiöistä, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeista olemme luopuneet. Huomioithan, että rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevista tuotoista. Tutustu rahaston avaintietoesitteisiin ennen sijoituspäätöstä.

Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: