Sifter Fund

Jussi Kärävä Sifter-rahaston hallitukseen

Suurten instituutiosijoittajien palveluksessa työuran tehnyt Jussi Kärävä on liittynyt Sifter-rahaston hallitukseen. Kärävä on työskennellyt salkunhoitajana eläkevakuutusyhtiö Varmassa sekä OP-Varainhoidossa, jossa hänen johtamansa tiimi vastasi OP:n käyttämien sijoitusrahastojen valinnasta ryhmän tuotteissa.

Jussi Kärävä toimii partnerina NorthPeak Governancessa, joka on rahastojen hallitustyöskentelyyn erikoistunut yhtiö.

”Sifterin sijoitusstrategia on hyvin selkeä. Instituutiokentässä on nouseva trendi, että sijoitetaan globaalisti perinteisen maantieteellisen jaon sijaan. Siksi näen Sifterillä paljon kasvupotentiaalia”, Kärävä sanoo.

Kärävä tunsi Sifterin entuudestaan jo työuransa kautta, ja viime kesästä alkaen hän on opiskellut lisää. Perehtyminen on vakuuttanut hänet entisestään.

”Tuote on kunnossa.”

Viime vuonna Kärävä aloitti partnerina Timo Kaisanlahden ja Jarkko Matilaisen perustamassa NorthPeak Governancessa, joka on Pohjoismaiden ensimmäinen rahastojen hallitustyöskentelyyn erikoistunut yhtiö.

NorthPeak Governancen ajatuksena on, että kaikkien sen työntekijöiden asiantuntemus on kaikkien asiakkaiden käytössä. Timo Kaisanlahti toimii työelämäprofessorina Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa, Jarkko Matilainen on työskennellyt pitkään Varmassa ja yhtiön neljäs partneri Laura Männistö puolestaan Ilmarisessa.

NorthPeak Governancen asiakkaina on erityisesti kansainvälisiä vaihtoehtoisia rahastoja pyörittäviä yhtiöitä. Asiakkaiden määrä pidetään rajallisena, jotta kaikille rahastoille pystytään antamaan riittävästi aikaa.

Sen lisäksi että NorthPeak Governancen nelikolla on vankka kokemus rahastoista instituutiosijoittajan näkökulmasta, yhtiö panostaa vastuullisuusosaamiseen.

”Se on aihe, josta kaikki puhuvat. Erityisesti Skandinaviassa instituutiosijoittajat haluavat nähdä kirjoitetun ESG-politiikan ennen sijoituspäätöstä, ja nykyisin myös yksityissijoittajat ovat entistä kiinnostuneempia vastuullisuudesta”, Kärävä sanoo.

Vastuullisuusnäkökohtien merkitys kasvaa kaiken aikaa myös muualla maailmassa.

Vastuuvapauslauseke: Tällä sivulla annettu tieto on tarkoitettu ainoastaan informatiiviseksi ja sitä ei tule tulkita sijoitusneuvona tai suosituksena ostaa tai myydä osakkeita. Se heijastaa ainoastaan näkemyksiämme yhtiöistä, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeista olemme luopuneet. Huomioithan, että rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevista tuotoista. Tutustu rahaston avaintietoesitteisiin ennen sijoituspäätöstä.

Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: