sifter rahasto kuukausiraportti toukokuu 2021 video

Sifter-rahaston kuukausiraportti 5/2021 [Video]

Toukokuu oli vuoden ensimmäinen negatiivinen kuukausi. Rahaston arvo laski marginaalisesti, 0,15 %. Siitä huolimatta Sifter-rahasto on tuottanut 13,9 % vuoden alusta alkaen ja voittanut markkinan (MSCI ACWI) kolmella prosentilla.

Esittelyssä erittäin kannattavaa liiketoimintaa tekevä Verisign. Helsingin pörssin yhtiöiden keskimääräinen nettotulosmarginaali on 5–7 %. Kuukausiraportin videolla esittelemme Sifterin-salkusta Verisign-yhtiön, jonka nettotulosmarginaali on 50 %.

Verisign toimii lähes monopolistisesta markkinassa ja yhtiöllä on sopimuksiin perustuva oikeus nostaa hintoja jopa 7 % vuodessa. Verisign on erinomainen esimerkki vahvasta laatuyhtiöstä, jolla on reilusti hinnoitteluvoimaa ja ennustettava tuloskehitys.

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: