Sifter-rahaston kvartaaliraportti Q2/2022

Sifter-rahaston kvartaaliraportti Q2/2022 [Video]

Maailmantalouden epävarmuudet jatkuivat toisen kvartaalin aikana ja osakkeet olivat laskupaineessa. Toistaiseksi yhtiöiden tulokset ja tulosodotukset ovat pysyneet yllättävän korkeina, ottaen huomioon monien yhtiöiden osakehintojen rajun laskun.

Sifter-rahaston sijoitusstrategia on pysynyt muuttumattomana. Sijoitamme laatuyhtiöiden tuloksiin pitkäaikaisesti, emme osakehintojen lyhytaikaisiin muutoksiin.

Salkkumuutokset Q2 aikana

Sifter-rahasto teki kaksi uutta sijoitusta sekä joukon pienempiä muutoksia salkkuun. Toukokuun alussa sijoitimme The Walt Disney Companyyn (DIS) ja kesäkuun lopulla amerikkalaiseen lääketeollisuuden alihankkijaan, West Pharmaceutical Services, Inc. -yhtiöön (WST).

Pidämme Westin liiketoiminnasta, koska yhtiö on markkinajohtaja omassa fokusoituneessa segmenttissään ja yhtiön lääkepakkaustuotteet ovat heidän asiakkaille kriittisiä. Lisäksi, arviomme mukaan perinteisten ja biologisten lääkkeiden markkina kasvaa 5–10 prosentin vuosivauhtia. Tämä tukee Westin kasvutavoitteita.

Rahoitimme Westin sijoituksen myymällä loput Starbucksin omistuksestamme. Katso Q2-videolta, miksi luovuimme Starbucksista, joka oli Sifterin salkussa vuodesta 2018 alkaen.

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: