Sifter Blockchain-tapahtuma Kämp

Blockchain-tapahtuma keräsi väkeä Kämppiin

Sifter järjesti tiistaina 11.12.2019 Helsingissä aamiaisseminaarin otsikolla: ”Blockchain – Miten sitä pitäisi ymmärtää?”. Seminaari keräsi Hotelli Kämpin Paavo Nurmi -saliin noin 25 johtajaa ja sijoitusalan ammattilaista ympäri Suomea.

Tilaisuuden aluksi kerroin erään Sifterin sijoittajan kysyneen: ”Miksi te pidätte tilaisuuden lohkoketjuista – eihän se liity liiketoimintaanne lainkaan?”

Sifterin tavoitteena on antaa kumppanisijoittajilleen sekä kaikille rahastosijoittamista harkitseville arvokasta tietoa. Mielestämme kaikki opit yhdestä viime vuosien puhutuimmista teknologisista teemoista, lohkoketjuista, ovat arvokkaita.

Lohkoketjuteknologiaa on vaikea ymmärtää ja käsittää. Silti sen on arvioitu muuttavan tulevaisuutta yhtä paljon kuin internet aikoinaan.

Kutsuimme seminaariin puhujaksi Mikko Eerolan, yhden alan keulahahmoista Suomessa. Mikko on yksi Lohkoketju – Tiekartta päättäjille -kirjan kirjoittajista ja on käynyt puhumassa aiheesta Aasiassa saakka.

Mikko kertoi tilaisuudessa erilaisia esimerkkejä käyttäen, mistä ilmiössä ja teknologian mahdollistamassa murroksessa on kyse. Mikon tärpit, jotka jokaisen johtajan tulisi lohkoketjuista tietää ovat:

  • Lohkoketjuteknologia tuo internetiin uutena luottamuksen sekä arvon tallettamisen ja siirtämisen.
  • Kyseessä on esimerkiksi toimitus- ja logistiikkaketjujen seurannan, kaupan rahoituksen ja finanssialan näkökulmasta jo tuotantovalmis teknologia jota hyödynnetään lukuisissa ympäristöissä.
  • Hyödyt syntyvät, kun usea toimija haluaa yhdessä jakaa ja hyödyntää tietoa, rakentaa automaatiota ja läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta.
  • Suomi on jäämässä kehityksessä jälkeen: tarvitaan aktiivisuutta niin yrityksiltä kuin julkiselta sektorilta (alan osaajien koulutus, regulaatio, innovaatiopolitiikka, kansalliset alustat)

Jos haluat tietää lisää lohkoketjuista, suosittelen lämpimästi Mikko Eerolan kirjan lukemista.

Seuraavan tapahtumamme järjestämme tiistaina 24.maaliskuuta 2020.

Santeri Korpinen
CEO, Sifter Capital Oy

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: