Santeri Korpinen, Sifter Capital

Sifter on yrittäjien suosiossa

Sifterin omistajia yhdistää luottamus hyvään liiketoimintaan: erinomaista bisnestä kannattaa omistaa pitkäjänteisesti eikä suinkaan myydä heti ensimmäisen kurssinousun tullen tai talouden laskusuhdanteen painaessa osakekursseja.

Tyypillisesti henkilöt, jotka ovat itse yrittäjiä, ovat sisäistäneet tällaisen ajattelutavan. Ehkä siksi Sifterin omistajakunnasta huomattavan monella on yrittäjätausta.

Kun Hannes Kulvik aloitti Sifterin, mukaan lähti hänen malliinsa luottavia varakkaita yksityishenkilöitä ja perheitä Sveitsistä ja Suomesta. Heistä monella oli taustaa pääomasijoittamisessa. Vuosien varrella omistajakunta on laajentunut, ja nykyisin omistajista kolmannes on Suomesta, kolmannes Sveitsistä ja kolmannes muualta Euroopasta.

Viime aikoina uusia sijoittajia on tullut parinkymmenen vuositahtia, usein ystävän tai tuttavan suosittelun perusteella.

Varakkaiden yksityishenkilöiden lisäksi Sifterin ovat löytäneet perheen tai suvun omaisuutta hoitavat family officet ja muutamat säätiöt.

Vuosien kulumisen myötä osa alkuperäisistä omistajista on siirtänyt varallisuuttaan seuraavalle sukupolvelle. Muutenkin nelikymppisten osuus on kasvanut.

Osa Sifterin omistajista hoitaa esimerkiksi sijoitukset suomalaisiin tai pohjoismaisiin osakkeisiin itse, ja Sifter on heille salkun koko maailmaan sijoittava osa.

Toisaalta monelle omistajalle Sifter on salkun pitkäjänteinen osa. Lyhyen tai keskipitkän aikavälin näkemystä haetaan muilla instrumenteilla.

Sadantuhannen euron vähimmäismerkintä, rajallinen omistajamäärä ja omistajia yhdistävä pitkäjänteinen asenne takaavat sen, että salkunhoitajien aika ja energia eivät valu merkintöjen ja lunastusten hoitamiseen.

He voivat keskittyä etsimään maailman osakeavaruudesta erinomaisia liiketoimintoja Sifterin salkkuun.

Santeri Korpinen
CEO, Sifter Capital Oy

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: