Uusi Sijoittaja-kirja kertoo Hannes Kulvikin sijoitusfilosofian ja Sifterin syntyhistorian [Video]

Kirjailija Terho Puustinen olisi halunnut tehdä kirjan Hannes Kulvikista. Kulvik ei halunnut tehdä henkilökuvaa, mutta innostui kirjasta, jossa voisi paljastaa sijoitusfilosofiansa. Hanneksen ajatuksista syntyi lopulta Sijoittaja-kirja, joka ilmestyi kirjakauppoihin 3. marraskuuta 2022.

Hanneksen videoterveiset esitettiin Otavan järjestämässä Sijoittaja-kirjan julkaisutilaisuudessa, Hotelli Kämpissä 2.11.2022.

Yllä olevalla videolla Hannes Kulvik kertoo mitä hän ajattelee osakesijoittamisesta ja erityisesti sijoittamisen henkisestä ja usein raskaimmasta puolesta.

Sifter-rahaston perustaja Hannes Kulvik työskenteli pörssiyhtiö Sponsorin toimitusjohtajana vuosina 1982–1991 ja perusti myöhemmin Sifter-rahaston Luxembourgiin. Kulvik kehitti varovaisuuden ympärille voittoisan sijoitusstrategian, joka on johtanut pitkällä aikavälillä globaaleja osakemarkkinoita parempiin tuottoihin.

Kulvikin strategian ytimessä on ihmisen psykologian, inhimillisyyden ja ajattelun heikkouksien tunnustaminen. 

Pörssitoimittajana uransa aloittanut Terho Puustinen kiinnostui Hanneksen ajattelutavasta. Hän päätti koota kirjaan muidenkin menestyneiden sijoittajien oppeja. Kirjailija Puustinen ymmärsi, että elämänkerran sijaan hän voisi tehdä kirjan sijoittamisen psykologiasta.

”Hannes Kulvikin ajattelussa henkinen puoli on hyvin vahva. Rauhallisuuden filosofia on tärkein oppi, jonka häneltä sain”, Puustinen kertoo.

Hanneksen ja muiden menestyneiden sijoittajien kokemuksista syntyi kirja nimeltä Sijoittaja – Mitä Hannes Kulvik oppi ahneudesta ja miten sinäkin voit vaurastua levottomilla osakemarkkinoilla.

Hannes Kulvik ja Riku Pennanen Helsingissä 2022
Hannes Kulvik ja Riku Pennanen Sifterin toimistolla uunituoreen kirjan kanssa.

Viimeksi kuluneiden 150 vuoden aikana on koettu kaksi pandemiaa, kaksi maailmansotaa sekä lukuisia luonnonkatastrofeja ja inhimillisiä kriisejä, inflaatiosta ja muista talouden ikävistä ilmiöistä puhumattakaan.

Osakkeet ovat heiluneet voimakkaasti, mutta pitkällä aikavälillä ne ovat tarjonneet sijoittajille paremmat tuotot kuin muut omaisuusluokat – kunhan sijoittaa eikä pelaa. 

Terho Puustisen uutuuskirja todistaa, että rauhallinen sijoittaja vaurastuu varmemmin kuin rauhaton kilpailijansa. Levottomasta tai jopa maanisiin piirteisiin yltävästä sähläämisestä voi päästä eroon, vaikka se vaatii ponnistelua ja aikaa.

“Sijoittamisesta on kirjoitettu hyviä kirjoja. Monet niistä kertovat osakkeiden tunnusluvuista ja niiden tulkitsemisesta. Tämä kirja kertoo ennen kaikkea itsestämme”, Puustinen toteaa. 

Sijoittaja-kirjan on julkaissut Kustannusosakeyhtiö Otava ja se ilmestyi painettuna, e-kirjana sekä Ilkka Villin lukemana äänikirjana. Kirjan kirjoittaja, Terho Puustinen, on viestinnän ammattilainen ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut muun muassa yrittäjyydestä kertovan kirjan Taivas+helvetti. Puustinen on työskennellyt toimittajana Kauppalehdessä ja Talouselämässä sekä päätoimittajana Tekniikka&Taloudessa.

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: