Sifter-rahaston vuosiraportti 2021

Sifter-rahaston vuosiraportti 2021 [Video]

Sifter-rahasto nousi vuoden aikana 34,3 %, joka oli rahaston historiallisesti paras vuosi.

Tämä tuotto ylitti 6,8 prosentilla maailmanlaajuisen osakeindeksin (MSCI ACWI, Eur), eli teimme reilusti ylituottoa. Institutioonaliluokka eli PI-luokka nousi vielä hieman enemmän eli 34,8 % voittaen markkinaindeksin peräti 7,3 prosentilla.

Tutkimme vuoden aikana 54 laatuyhtiötä yli 65 000 yhtiön joukosta. Päädyimme lopulta sijoittamaan vain kahteen uuteen yritykseen, japanilaisiin Sonyyn ja Nitoriin, joiden hinta-laatusuhde mielestämme paransi Sifter-salkun ominaisuuksia. Lisäksi teimme yli prosentin lisäyksiä viiteen olemassa olevaan salkkuyhtiöön. Rahat näihin sijoituksiin saimme uusista merkinnöistä ja myymällä pois kolme yhtiötä (iRobot, Oracle, Ain Holdings) sekä vähentämällä painoa olemassa olevista kolmesta sijoituksesta.

Mitkä laatuyhtiöt olivat Sifter-salkun kurssiraketit vuonna 2021? Lue kurssiraketeista ja salkkumuutoksista tarkemmin.

Sifter-salkku valmiina vuoteen 2022

Sifter-yritysten liiketoimintamittarit vahvistuivat vuonna 2021 entisestään. Salkun yhtiöiden sijoitetun pääoman tuotto (ROIC) nousi 20 prosenttiin, mikä on tuplasti parempi kuin S&P 500 -mediaaniyhtiöillä. Avainmittareiden valossa Sifter-salkun yhtiöt ovat vahvassa iskussa ja valmiina vuoteen 2022.

Vastuuvapauslauseke. Tämän sivun sisältö ei ole tarkoitettu sijoitusneuvoiksi tai ostosuosituksiksi osakkeisiin. Sivusto kertoo näkemyksistämme yhtiöihin, joihin olemme sijoittaneet tai joiden osakkeet olemme myyneet. Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta.
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen – Lataa opas
Pitkän tähtäimen laatusijoittaminen - Lataa opas
Tilaa sifterin uutiskirje

Ajatuksia laatusijoittamisesta

Uutiskirjeissä kerromme avoimesti, miten sijoitamme laatuyhtiöihin globaalisti. Liity Sifter-uutiskirjeen tilaajaksi ja saat: